PALLADINO

De liefde voor de Langhe streek, de band met de traditie, de passie van wijn maken.

Palladino

Sinds 1974 produceert de familie Palladino wijn in Serralunga d’Alba, in het hart van de Langhe. De liefde en toewijding voor dit werk, de band met de traditie, het besef van de immense waarde van het grondgebied: dit alles proberen ze bij Palladino dagelijks via hun flessen te vertellen.

Het is de droom van Piero Palladino om terug te keren naar ‘zijn’ Piemonte. Geboren en getogen in de Langhe, verhuisde hij vervolgens naar elders, en Piero kocht het huidige Palladino wijnhuis zodra de mogelijkheid er was en vertrouwde het beheer ervan toe aan zijn neef en partner Maurilio, die het al jaren samen met zijn vrouw Domenica runt.

Tegenwoordig wordt Maurilio’s ervaring gecombineerd met het enthousiasme van de nieuwe generatie: Veronica, Alessandro en Margherita, die samen met hem het bedrijf leiden, en niet te vergeten Luca en Matteo, kostbare helpers in de wijngaard en de kelder.

Bij Palladino werken ze in de wijngaard volgens het oude gebruik van handmatige bewerkingen, om een gegarandeerd kwaliteitsproduct naar de wijnmakerij te brengen.

Zorg en aandacht begeleiden elk moment van het wijnmaken. Ze produceren de wereldbekende wijnen van Piemonte met als doel de specificiteit van een gebied met unieke kenmerken optimaal tot uitdrukking te brengen.