MASSOLINO

Vigna Rionda, een uitzonderlijke plaats in Serralunga d'ALba.

Massolino

De familie Massolino is trots op hun productie van Barolo, Barbaresco en typische Langhe-wijnen, dankzij hun geboorteplaats in Serralunga d’Alba, een gebied dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige Italiaanse wijnen.

Sinds 1896 produceren zij met vasthoudendheid en passie wijn. De Azienda agricola Massolino Vigna Rionda is de droom van overgrootvader Giovanni, die in 1896 begon met een klassiek Langa boerenbedrijf, bestaande uit groente- en fruitteelt, veeteelt en wijnproductie.

De familie staat stevig aan het roer van het historische bedrijf, dat de veranderlijke lucht van de late 19e eeuw heeft ingeademd en de getijden van de eerste helft van de 20e eeuw heeft doorstaan. Vandaag de dag gaan zij de nieuwe uitdagingen van de 21e eeuw aan dankzij het winnende partnerschap tussen de derde en vierde generatie.

Bij Massolino geloven ze altijd in de uniciteit van Barolo en behandelen het met respect voor de filosofie die hun benadering van wijn bezielt: minimale ingrepen, om in het glas terug te brengen wat hun druiven en bodem weten te creëren.

Massolino