AZIENDA AGRICOLA LIVON

Een lange traditie van wijn maken garandeert een superieure kwaliteit.

Livon

Livon heeft een geschiedenis die vijftig jaar teruggaat en begon met een levenslange lonende reis voor Dorino Livon, die een van de meest succesvolle en erkende wijnmakers uit Friuli werd. Zijn passie voor de tradities van zijn vaderland en specifiek de Collio en Colli Orientali del Friuli regio’s, leidde hem ertoe zijn eerste wijngaarden te kopen in 1964 op de heuvels van Collio.

De gevleugelde vrouw is het onmiskenbare handelsmerk van de uitzonderlijke Livon wijnen en het unieke land erachter: Friuli. Een gezegend land waar oude inheemse druivenrassen, uniek in de wereld, bloeien en waar wijn niet alleen een genot is voor het gehemelte maar ook een duizendjarige traditie.

In de jaren tussen 1992 en 1997 werd er weer een strategische verandering doorgevoerd en besloot de familie Livon om drie nieuwe landgoederen te verwerven om te blijven concurreren in de veranderende markt. De wijnmakerij en kelders werden aangepast om aan deze veranderingen te voldoen en de zonen van Dorino werden waardige opvolgers van hun vaders rijke erfenis.