RIDOLFI MONTALCINO

Wereldbekende wijnen uit het hart van Toscane.

Ridolfi

Ridolfi heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot 1290, toen drie families Ridolfi in Florence floreerden, afkomstig uit een oud Toscaans geslacht. Een van hen, de Ridolfi di Borgo, stamt af van de Sienese tak die bekend staat als “dalla Contrada” en waar het familiebedrijf zijn bezittingen had. Eeuwenlang onderscheidden priors, gonfaloniers en illustere persoonlijkheden zich onder de bescherming van de familie.

Vandaag de dag is het familiebedrijf nog steeds actief, met twee landgoederen - Ridolfi in Montalcino en Tenuta Rocchetto in Larciano - die samen een oppervlakte van 54 hectare beslaan, waarvan 21 hectare als wijngaard wordt gebruikt. De familie Peretti heeft de principes van passie en vastberadenheid voortgezet, waarbij zij streven naar uitmuntendheid en de erfenis van een nobele Toscaanse smaak behouden.

De Ridolfi wijnen zijn het resultaat van deze passie voor wijn. De familie koestert de zuiverheid van de druiven en brengt de eigenheid van dit land tot uitdrukking in de flessen. De methoden van het bedrijf zijn strikt manueel, veeleisend en ambitieus in de doelstellingen om de beste wijnen te produceren.

Ridolfi