SCHOLA SARMENTI

Een rode en mineraalrijke bodem waar elke wijnstok zijn eigen verhaal brengt.

Schola Sarmenti

De missie van Schola Sarmenti is het behoud van de vitaliteit en de geldigheid van de onmisbare band tussen de tradities van het verleden en de constante studie van de kunst van de enologie.

De wijnen van Schola Sarmenti zijn afkomstig uit het gebied van Nardo, een territoriale eenheid waarvan de integriteit het mogelijk heeft gemaakt om, in de loop der tijd, de klassieke struiken van het schiereiland Salento, het eigenlijke embleem van dit deel van Italië, te behouden. De banden tussen het leengoed Nardo en de kunst van de enologie begonnen in de XIIe eeuw na Christus, de periode van de Basiliaanse monniken, auteurs van zowel de eerste normen van de landbouw, wetten en jurisprudentie en de eerste werkende kelders voor de transformatie van druiven in wijn.

De wijngaarden, reeds aanwezig in het neolithicum, breidden zich geleidelijk uit van de eerste nederzettingen naar het hele platteland, een feit dat op zich al aantoont hoezeer deze vruchtbare gronden geschikt waren voor de wijnbouw. Schola Sarmenti, met haar wijngaarden (11 hectare, beplant met Negroamaro, Primitivo en Malvasia Nera) en wijn, vertelt en vernieuwt dagelijks een duurzaam verleden en de rijke vruchten die het nog steeds geeft.